Cristiano Ronaldo, la un gol de un record fabulos !

 

Starul formației Real Madrid, Cristiano Ronaldo, se află la o singură reușită de un titlu greu de egalat de orice alt jucător. Portughezul în vârstă de 32 de ani a înscris, în meciul cu Betis Sevilla, golul cu numărul 366 într-o partidă de campionat în 476 de meciuri , egalând performanța reușită de englezul Jimmy Greaves, în perioada 1957-1971, în 529 de meciuri disputate pentru West Ham United, Chelsea Londra, AC Milan și Tottenham. Clasamentul este întocmit ținându-se cont doar de cele mai bune cinci campionate ale Europei.

Cristiano Ronaldo a debutat în fotbalul mare în urmă cu 15 ani, pentru Sporting Lisabona sub comanda lui Ladislau Boloni , înscriind 3 goluri pentru campioana de atunci a Portugaliei înainte de a se transfera la Manchester United.

Pentru “diavolii roșii“ a înscris 84 de goluri înainte de a semna cu Real Madrid, pentru care a marcat 279 de goluri în Primera Division. Tot cu ocazia partidei cu Betis Sevilla, Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid în meciurile de pe Santiago Bernabeu, ajungând la 210 goluri. El l-a depășit pe legendarul Carlos Santillana (209 goluri), în timp ce Raul Gonzalez se află pe poziția a treia, cu 206 goluri, urmat de Alfredo Di Stefano, cu 202 goluri, și Ferenc Puskas, cu 157 de goluri.