Iubire cu nabadai intre Ponta si Dragnea.
Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești. Liviu Dragnea nu a acceptat demisia lui Ponta din PSD iar acesta, în loc să se potolească, încearcă din răsputeri să-l aducă pe actualul lider al PSD la judecata partidului. Deși între ei nu există nici urmă de prietenie, soarta s-a încăpățânat să-i pună tot timpul unul lângă altul pe Victor Ponta și Liviu Dragnea.
Odata eșuat planul convocării unui Birou Executiv care să analizeze tovărășește responsabilitatea pe care o are Dragnea în escaladarea conflictului cu Ponta, puciștii de serviciu ai PSD pun acum la cale o întâlnire a conducerii partidului la Tulcea. O întâlnire în care insultele și acuzațiile să se piardă prin stuful și canalele Deltei și să nu ajungă la urechile ziariștilor, dar care să-l pună în sfârșit la punct pe Liviu Dragnea. Mai exact să-l oblige pe acesta să renunțe la conducerea discreționară a partidului și să accepte o conducere colectivă. Una care să miluiască cu funcții și stipendii grase toate taberele din partid, evident.
Dacă tot l-a decretat Liviu Dragnea mare sculă în partid, ”PSD are nevoie de Ponta”, fostul premier și-a deșertat public sacul plin ochi cu frustrări. Pus să spună ce-i reproșează concret lui Dragnea, Ponta a recunoscut că-i stă în gât atât ținerea sa pe bară cât și desele referiri pe care le face Dragnea la „prietenia“ care îi leagă . „A fost o chestiune prezentată nereal pentru oameni. Nu suntem prieteni, nu discutăm, nu ne sfătuim. Și povestea aia cu Victor care poate să fie în toate funcțiile, nu suntîin nicio funcție, nu i-am cerut nicio funcție, nu mi-a dat nicio funcție. Nu e cazul, deciziile pe care le ia și le asumă”, l-a corectat plin de năduf Ponta pe Dragnea.
Cu toate acestea, Dragnea a sugerat că Ponta ar fi vrut o funcţie in PSD. „Poate îl întrebaţi şi pe Sorin Grindeanu în sensul dacă a vrut sau nu vreo funcţie Victor. Am înţeles că au avut o discuţie sau mai multe discuţii”, a adăugat el. După momentul demisiei în alb şi o discuţie lămuritoare cu fostul premier, şeful PSD, Liviu Dragnea, susţine că Victor Ponta „a generat şi întreţine” o campanie împotriva sa. „Eu nu mă aflu în impas cu Victor Ponta. Probabil el cu mine.(…) Înainte de toate, eu regret faptul că de o bună bucată de vreme, Victor a generat şi întreţine o campanie publică împotriva mea. Este foarte greu să înţeleg de ce o face, dar este alegerea lui”, a afirmat Liviu Dragnea.
Pus pe ciripit tot ce i-ar putea dăuna liderului PSD, Ponta a susținut și că Liviu Dragnea a fost, în realitate, cel care a negociat, împreună cu fostul consilier prezidențial Iulian Chifu, celebrul pact de coabitare Băsescu – Ponta: „Când iei singur deciziile inevitabil unele sunt bune, altele mai puțin bune, doar că trebuie să ți le asumi și nu trebuie să le lași pe alții. Eu am avut prostul obicei să-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Băsescu. Mi l-am asumat eu. De scris și de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea și a fost prezent cu mine acolo”, a spus Ponta.
După ce Victor Ponta a dezvăluit că faimosul celebrul ”pact de coabitare” cu Traian Băsescu, semnat în 2012, ar fi fost negociat de Liviu Dragnea, fostul președinte al României a ținut să clarifice lucrurile. Băsescu spune că Dragnea a avut un rol minor în negocieri și că actul final a fost făcut după ce Victor Ponta a făcut completări,că ar fi primit un draft al pactului cu care preşedintele PSD nu a fost de acord.
Și dacă tot a început să dea din casă, Ponta a susținut că Dragnea nu este străin nici de numirea Laurei Codruța Kovesi la DNA: „Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi. Sunt decizii pe care le împarți cu alții, dar la un moment dat ți le asumi”, a mai spus Victor Ponta. Dragnea a replicat că nu el a numit-o pe Kovesi, ci doar „a susţinut propunerea”. „Nu am făcut eu această numire. Am zis că susţin propunerea pe care o face Victor Ponta că e preşedintele partidului, premier şi ministru interimar al Justiţiei”, a adăugat el.
Victor Ponta a explicat , că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcția de președinte al PSD. „Eu nu voi fi președinte nici la PSD nici la alt partid din această țară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă și irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcția de prim-ministru”, a spus Victor Ponta. Victor Ponta a afirmat că miza scandalului ține de o ”supraviețuire a tuturor”. Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuție pentru că în PSD „nu mai are voie nimeni să vorbească”.
PSD- ul nu are stare. Fierbe sub presiunea corupţilor actuali şi viitori condamnaţi. Sunetele reci ale cătuşelor le alungă somnul de pe gene noaptea în pat, zvârcolindu-se în propria neputinţă că nu pot face mai mult şi mai repede spre izbăvirea păcatelor infractorilor din partid. Îi strigă, îi cheamă, le ameninţă existenţa şi cariera de politicieni.
Eşecul Ordonanţei 13 nu i-a descumpănit. Au aşteptat ca poporul să adoarmă la loc, sub efectul unor sedative sociale puternice. Când PSD anunţă dublarea salariilor, cui să-i mai ardă de corupţi şi hoţi? Şi din nou, de data asta în miezul zilei, pun la cale scăparea corupţilor.
Să nu credeţi că nu există legătură între vâltoarea promisiunilor salariale stârnită de Olguţa şi demersul făţiş al senatorului PSD, Şerban Nicolae, de a graţia inclusiv pedepsele de corupţie. Este la fel ca în cazul Ordonanţei 13, când Grindeanu aproba bugetul ţării, mărea pensiile şi salariile, pentru ca la adăpostul acestora PSD să dezincrimineze fapte de corupţie şi să scape de închisoare mai marii din partid, în frunte cu Dragnea. De data asta dublăm salariile mai mici de 4.000 lei. O fumigenă menită să ia ochii poporului de la adevărata lovitură a PSD – eliberarea corupţilor din puşcării.
Argumentele senatorului Nicolae, şofer personal al condamnatului Voicu şi preşedinte ale Comisiei juridice din Senat, sunt groteşti: „Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară şi aşa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiţii… Din punctul meu de vedere, se gândeşte raţional şi vreau să le prezint argumentele”, a mai spus Nicolae. Mai mult decât atât, cu un tupeu jegos, acesta lămureşte şi eventuala reacţie a societăţii publice româneşti: „Ne-am lămurit şi cu reacţia publică. A fost o uriaşă manipulare, o uriaşă minciună”.
Este clar că PSD, ca o adevărată cloşcă a corupţilor, nu-şi poate controla reflexele anti-justiţie. Este firesc şi explicabil. Dar nu şi acceptabil. A aşteptat ca tăcerea să se aştearnă peste Piaţa Victoriei, peste marile oraşe pentru a-şi relua, mult mai precaut de această dată, procesul de albire a corupţilor. Nu i-au putut salva, în primă fază, prin Ordonanţa 13, pe viitorii puşcăriaşi, măcar acum să îi salveze pe cei care au căzut dincolo de gratii.
Ca şi în cazul Ordonanţei 13, preşedintele condamnat penal al PSD, Liviu Dragnea, brazilianul, spune că nu ştie nimic despre acest demers. Atunci nu ştia ce vrea să amnistieze ministrul Iordache, acum habar nu are ce vrea să graţieze senatorul Nicolae. Dragnea începe să joace tot mai des rolul de Popa Prostu, un fel de Păcălici al PSD care află tot timpul ultimul ce se întâmplă şi nimeni nu îi cere părerea sau nu îl ascultă. Este laş să îşi asume vreun demers şi îşi aruncă în foc marionetele una câte una. Speră ca până la urmă să sară pârleazul corupţiei în cârca vreunui trepăduş din partid.
Dragnea şi PSD provoacă din nou poporul român. Pesemne că nu şi-au învăţat lecţia şi încearcă să discrediteze societatea civilă. Care proteste? Care manifestări? Manipulări ordinare, minciuni sfruntate. Sute de mii de români, care au ieşit în stradă, scuipaţi în faţă de aceste lighioane politice sub sigla PSD !