Salut, dragi prieteni! Am aflat cu surprindere că în data de 20 septembrie, la Arenele Romane, va fi organizat un concert “COMPACT” care, inițial, dorea să marcheze 40 ani de activitate a trupei, apoi subintitulat “15 ani fără Teo Peter” și, după alte corecturi: “Teo Peter reunește emblematica trupă…” etc. Spunem că “am aflat” de concert pentru că noi, trupa COMPACT, nu avem nicio legătură cu acest eveniment.

Noi NU vom fi pe acea scenă! Știm despre cine e vorba. Discutăm despre oameni care în mare parte au avut doar câțiva ani de activitate în trupa Compact. Discutăm despre foști membri ce inițiază un eveniment unde doresc să marcheze câțiva ani – mulți sau puțini – în condițiile în care, mare parte din acești ani, ei NU au fost prezenți în activitățile concertistice și de creație ale trupei COMPACT. Discutăm despre oameni ce ignoră o dispoziție legală, nu țin cont de marca înregistrată Compact și n-au jenă să includă în repertoriu piese ce nu le aparțin, scrise de alt autor. Sunt piese la care nu au avut nicio contribuție, compuse înainte ca ei să ajungă în trupă. Aceste piese au adus notorietatea numelui COMPACT: Jocul ielelor, Mi-e tare dor de tine, Dă-mi o veste, Cântec pentru prieteni, Fata din vis etc.

Dragi prieteni, de mult timp se face confuzia că ar exista două formații Compact. Legal – repetăm, legal! – există o singură trupă COMPACT. Unii își închipuie că dacă adaugă o literă la denumirea unei formații (care deja e proprietara mărcii înregistrate) pot să activeze, practic, sub același nume. Acesta este un fapt nemaiîntâlnit. Nicăieri, niciodată! Pentru a întări această farsă, afișul evenimentului din 20 septembrie nu conține nicio fotografie și nu are menționată componența grupului ce va urca pe scenă. Trupa Compact este și a rămas singura care folosește marca Compact, marcă înregistrată la OSIM.

Pe scurt: noi, trupa Compact (Paul Ciuci, Ionuț Micu, Lucas Iluț, Cătălin-Tuță Popescu), NU vom fi pe scenă la acel eveniment! Pentru a evita aceste dezinformări, induceri în eroare sau situații neplăcute, urmăriți activitatea noastră pe pagina oficială de Facebook a trupei COMPACT! Să ne vedem cu bine la următoarele concerte!