Nasterea in spitalul judetean sau in sistemul medical privat  ???

Conditii de cazare ca intr-un hotel de lux, servicii de calitate, curatenie desavarsita, amabilitate, implicare totala si atentie non-stop din partea personalului medical, consiliere pe toata sederea in spital si aparatura medicala de ultima generatie sunt principalele atuuri pentru nasterea intr-o maternitate din sistemul medical privat.

Orice gravida care-si permite sa scoata din buzunar o suma considerabila, alegerea unei maternitati private reprezinta o decizie inteleapta, in conditiile in care actul medical si, in special, conditiile din cele mai multe spitale de stat, lasa de dorit. Experientele impartasite de femeile care au nascut la privat pe bloguri si forumuri sunt in majoritatea lor covarsitoare pozitive, fapt ce arata ca banii dedicati unui asemenea eveniment au fost cheltuiti cu folos.

Bugetul pe care o viitoare mamica trebuie sa-l aloce nasterii intr-o maternitate privata difera mult in functie de pachetele de servicii alese, de optiunea privind recoltarea si procesarea de celule stem, de consultatiile si analizele care pot fi efectuate inainte si dupa nastere pentru mama si copil si de timpul petrecut in maternitate (de obicei cel putin 3 zile de internare), variind intre 5.000 de lei si peste 12.000 de lei.

In Constanta exista doua maternitati private care mizeaza pe plata in rate. 

Maternitatea Isis din Constanta ofera viitoarelor mame posibilitatea de achitare esalonata a pachetului de nastere in valoare de 1.000 de euro printr-un contract direct cu spitalul, fara implicarea vreunei institutii financiar-bancare. Sistemul presupune achitarea sumei de 500 de euro la externare, diferenta urmand a fi platita in 5 rate egale a cate 100 euro lunar.

Pachetul de nastere include toate facilitatile de care femeile insarcinate au nevoie pentru a-si aduce pe lume bebelusii in conditii de siguranta si confort: posibilitatea de a naste natural, in apa sau prin cezariana in baza unui plan de nastere stabilit de comun acord cu medicul curant, recoltare celule stem, anestezie, posibilitatea asistentei la nastere si pe perioada spitalizarii de catre proaspatul tatic, spitalizare pentru mama si bebelus, toate consumabilele necesare, rooming-in in rezerve proprii cu baie, TV, internet wireless, prima consultatie a bebelusului in primele 7 zile de la externare.

Euromaterna nu este spitalul celor bogati, fapt dovedit prin facilitatile financiare pe care cautam sa le oferim pacientelor noastre ! Este spitalul tuturor femeilor care doresc un act medical civilizat, confidential, complet si incununat de succes, datorat atat aparaturii perfomante, cat si echipei medicale! Iar acest lucru se va intampla datorita faptului ca Euromaterna da siguranta vietii!”, sustine Dr. Rusa Ion Marius, Directorul General al spitalului Euromaterna din Constanta.

Declaratia vine sa intareasca politica maternitatii private de a furniza diverse solutii de plata in rate pentru pachetele de nastere, care au un cost de standard de 7 000 de lei pentru nasterea naturala si 7 500 de lei pentru nasterea prin cezariana. Euromaterna pune la dispozitia mamicilor – Materna Plus, un pachet special ce ofera servicii si asistenta medicala de specialitate, atat pentru nou-nascut (inclusiv gemeni), cat si pentru proaspata mamica. Pentru acest pachet se achita un avans de 1.000 de lei la nastere si 12 rate egale a cate 500 de lei/luna.

Acum ,vazind aceste optiuni de lux ale celor doua clinici private ,va vom prezenta in paralel si varianta Spitalului Judetean Constanta cu o abordare destul de pragmatica :

Daca nu sunteti o mamica fandosita ,care este dependenta de lux ,puteti alege sa nasteti cu un medic care activeaza in spitalul judetean,care va poate face o programare de 3-4 zile de internare,solicitati o rezerva in care sa stati singura cu copilul si veti beneficia bonus de o informare complete a ,,TARIFELOR”.

Astfel,  veti putea face o economie consistenta de bani ,iar conditiile actuale de pe Sectia Maternitate sunt excelente,de curind SECTIA fiind renovata complet.Doctorul va costa 1700 lei ,anestezistul 300 lei,asistenta-sefa 150 lei, personalul ajutator – maruntis 20-30/tura.

Deci la un calcul simplu se vede ca rezolvati problema financiara undeva la ~ 2300 lei.

Ar fi bine sa luati in calcul si faptul ca orice complicatie sau problema aparuta in timpul sarcinii intr-o clinica privata ,nu poate fi rezolvata in aceste mini-spitale ,deoarece acestea nu beneficiaza de Sectie de Terapie Intensiva,care este esentiala in cazurile de urgenta.

Acesta informatie esentiala mamicilor este intentionat omisa de catre clinicile private.

Deci tot Spitalul Mare, reprezinta cea mai buna varianta, din punct de vedere al sigurantei,al costurilor si al personalului calificat si experimentat.

Asa ca, daca nu va incinta cazarea la hotel, balconul la camera si mincarea de catering,varianta  ideala pentru o nastere fara probleme,  ramine Spitalul Mare !