Una dintre marile surprize electorale ale anului trecut, la Constanța, a fost decizia USL-ului de a-l susține pentru un post în Parlamentul României pe Mircea Titus Dobre, un economist de 34 de ani, care nu s-a remarcat niciodată în vreun fel în lumea politicii dobrogene.

„Omul de afaceri” avea însă un mic avantaj, care l-a propulsat pe lista candidaților și anume, acela că este fiul lui Mircea Dobre – Brutarul Constantei , consilierul municipal cu ștate vechi în PSD și în același timp, patronul societății „Dobre și Fiii”.

În ziua de astăzi contează, se pare mai puțin faptul că nu ai nicio treabă cu politica, atât timp cât te susține cine trebuie, iar acest cineva este dispus să investească în tine sumele necesare pentru atingerea scopului. Exemple de genul Mircea Titus Dobre sunt destule la Constanța. Să nu uităm că Radu Babuș, fost director RAEDPP și actual parlamentar al României, este fiul lui Constantin Babuș, unul din oamenii importanți ai PSD-ului constănțean si unul din oamenii de baza ai fostului edil penal Radu Mazare.Exemplele pot continua cu Cristina Dumitrache,fetita bossului de la 2X1 Holding,care a avut un traseu ascensional demn de invidiat.

Nu este însă vorba de un curent impus de un partid anume, ci de o cutumă a politicii constănțene, pentru că astfel de lucruri s-au întâmplat și la PPDD, acolo unde fii de „șmecheri”  precum Mihai Tararache sau Condurățeanu Junior s-au trezit în Parlamentul României, grație sforilor trase de taticii barosani infiltrati adinc in politica romaneasca.

Singurele lucruri pe care trebuie să le faci ca beizadea, pentru ca totul să iasă bine este să termini o Facultate Particulară, să te așezi la casa ta relativ rapid și să stai departe de scandaluri.

,,Am un ceas de 8000 de euro și acțiuni primite la majorat ”

Rețeta de mai sus a fost respectată cu sfințenie de Mircea Titus Dobre- Ministrul Turismului, care  ajuns de curând parlamentar , învață acum limbajul de lemn al politicienilor, pentru a da bine la TV. Pentru că tata a fost brutar și toți banii familiei au venit din pâine, Dobre Junior și-a fixat și sloganul celor patru ani de prim mandat: vrea să ajute România să redevină grânarul Europei. Flacaul cu fata de buldog,are marele avantaj de a fi baiatul lui tata Dobre,in rest experienta acestuia profesionala este spre zero.

Și-a adus probabil aminte de manualul de istorie contemporană, din care făcea avioane de hârtie pe când învăța în clasa a XI-a la Liceul Decebal. În declarația de avere din 2012, Dobre junior menționează că are un ceas de 8000 de euro, un teren intravilan de 1181 mp în Palazu mare (cumpărat în 2007) și două apartamente , unul de 51 de metri pătrați și unul de 79 metri, ambele achiziționate în 2009. Juniorul a fost acționar la două dintre firmele familiei CM Training și Geomir Internațional, a îndeplinit funcția de administrator neremunerat la una dintre ele și a avut înainte de a intra în politică, părți sociale și la celelalte firme ale familiei precum „Dobre și Fiii” sau „MG Tour Hotels”.

Dau cu piciorul la painea de aur pentru că vreau să fiu deputat…

În vara lui 2012, cu gândul la cariera politică, familia Dobre a făcut un pas extrem de interesant. Astfel, Dobre senior, juniorul său Titus și fiica Magdalena Cristina Piuaru s-au retras de la conducerea societății „Dobre și Fiii”. Eu au cedat gratuit toate părțile sociale lui Dragoș Piuaru (ginerele lui Dobre senior), acesta devenind asociatul unic de la „Dobre și fiii”. Este evident, o retragere pe hârtie, pentru că este ilogic să cedezi gratuit veniturile de zeci de miliarde ale unei societăți care, chiar în 2012 (în baza bilanțului din 2011) a obținut locul 1 în Top Profit România, pe profilul său de activitate.

 „Dobre și Fiii” domină piața panificației dobrogene și furnizează de mulți ani „cornul și laptele” în instituțiile de învățământ ale județului Constanța. Mai mult, firma a devenit și mai puternică, odată cu intrarea în faliment a rivalei „Dobrogea”, măcinată de tensiuni interne și probleme financiare uriașe, care îi grăbesc se pare sfârșitul.

„Tano Caridi ” și fiul său … deputat.

Un alt exemplu interesant din cadrul capitolului “Beizadele în parlament” este cel al deputatului PPDD, Mihai Tararache, fiul consilierului județean PDL, Hristu Tararache. Seniorul este cunoscut și sub numele de Tano Caridi – personaj celebru din filmul italian cu mafioți, CARACATITA .

Mihai Tararache a obținut un post de deputat în Colegiul 1 Constanța după redistribuire. Aprig la mânie, Tararache s-a făcut remarcat în timpul campaniei parlamentare, mai puțin în teritoriu, ci chiar la partid, acolo unde a fost la un pas să se ia la bătaie cu un coleg, Ion Radu, care visa și el să ajungă probabil în Parlament.

Ca și Dobre junior, Mihai Tararache nu impresionează prin averea sa la declarațiile depuse în 2012. Are un autoturism Volvo și un spațiu comercial de 600 de metri pătrați cumpărat în 2000. La capitolul venituri apar cele obținute de la SC „Smart Retail” (1960) și “Thim Turism” (752), dar nu se menționează dacă acești bani sunt în monedă lei sau în euro.

Deși veniturile sale de pe hârtie nu sunt deloc mari, Tararache Junior a avut totuși 80.000 de lei (800 de milioane lei vechi) pe care i-a împrumutat în nume personal firmei „Sports and Bar and Grill”. Aceasta este însă o societate a familiei Tararache dar în ziua de astăzi nu ne mai surprinde în niciun fel faptul că patronii își împrumută societățile pe care le administrează.Acestea sunt doar citeva exemple marca PSD,in care niste agarici basinosi ,au fost propulsati de babacii cu ,,relatii si banet ”direct in Parlamentul Romaniei ,sa conduca destinele tarii.

Va meritati soarta dragi romani, care ati votat PSD !