Daca aveati impresia ca Tariceanu este singurul lider din Romania care a ramas repetent la scoala va inselati. Considerat de multi drept cel mai bogat roman, Ion Tiriac nu a prea mers pe scoala, dupa cum singur a recunoscut.

 

Miliardarul a vorbit despre perioada liceului şi cum a reuşit să dribleze învăţământul. În doar patru luni de zile a făcut două clase de liceu şi a dat şi Bacalaureatul, conform europafm.ro.

Pentru că avea foarte multe antrenamente la hochei pe gheaţă, sport pe care-l practica atunci, Ion Ţiriac nu a mai dat pe la şcoală, în timpul liceului, fiind exmatriculat. Până la urmă a ‘rezolvat’ situaţia.

 

“Pot să-mi exprim încă o dată public recunoştinţă în faţa familiei Maurer ( n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceauşescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, ştia situaţia mea. La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai paşaportul. Eu am reacţionat: Sunteţi nebuni ?!

Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneţi-le şefilor. Cum să nu am eu paşaport, ce, am omorât pe cineva ?! Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Apoi, în patru luni de zile am terminat şi a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci  ?”, şi-a reamintit Ion Ţiriac la emisiunea Andreei Esca.

In comparatie cu el, Calin Popescu Tariceanu a fost  mult mai rau.

Din carnetul elevului de clasa a XI-a Călin Anton Popescu Tăriceanu, devenit între timp al doilea om în acest stat , au evadat abia astăzi în spațiul public următoarele note: 4 la Matematică, 4 la Fizică, 4 la Română , 4 la Biologie, 5 la Economie politică (adică la Socialism) și 6 la Chimie. Și 5 la Neveste.

La Ion Tiriac se poate trece cu vederea pentru ca era sportiv de performanta ,dar la analfabetul asta de Tariceanu  … e mai mare risul !